Tine Wessel

Tine Wessel

 

Tine Wessel – en moderne brodøse

Brodøse Tine Wessel har dyb respekt for broderiets håndværksmæssige traditioner, men har på unik vis tilført det ældgamle håndværk et moderne og eksperimenterende præg. Ambitionen er at give moderne blik på et gammelt håndværk og forhåbentlig være med til at gøre broderiet mere tilgængeligt.

Tine Wessel er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme, med speciale i broderi. Fra sit lille hjemmeværksted med sirlige sakse, tråde i alverdens farver og inspirationsbøger eksperimenterer hun i ro og mag med broderiets uendelige muligheder. Hun har bl.a. samarbejdet med kunstneren Cathrine Raben Davidsen, Kopenhagen Fur og broderet en forside på modemagasinet ELLE.

For tiden arbejder Tine på en bog med nutidige korsstingbroderier som forventes at udkomme i 2014.
Tine Wessels statement broderier fortæller historier og udtrykker budskaber. Ideerne kommer tit imens der broderes og ordspillet ”The Needle has a Point” er et tilbagevendende element i værkerne.
Den finurlige serie ”Embroidery Circus” er et cirkusinspireret og ubekymret barnligt univers, der afspejler Tines Wessels fascination af dukker, dyr og legetøj.
Serien med tekst og citater skiller sig ud fra brodøsen Tine Wessels andre produkter ved at være mere grafiske, rå og udtryksfulde. Det er gamle sangtekster taget ud af kontekst, der kommunikerer, når de står alene og som kan give et positivt budskab eller en lille reminder om et eller andet.

Jeg har en intuitiv tilgang til broderi og arbejder med broderiets evne til at fortælle historier. Jeg føler en umiddelbar glæde ved processen og mener broderi er muligheden for fordybelse i en ellers travl hverdag. For mig er broderi et legende og ubekymret univers. Når jeg broderer, er jeg meget intuitiv og oplever en umiddelbar glæde, som man også oplever, når man leger. I det hele taget er jeg meget optaget af det legende og ubekymrede univers – det afspejler sig måske også i mine broderier.

Det glæder mig at være en del af Designkollektivet i november måned. Kollektivisterne har på samme måde som jeg selv en kærlighed til produkter, hvor designet, funktionaliteten, håndværket og æstetiken går op i en højere enhed. Tak for invitationen til Jer.”

I kan se mere af Tine Wessel på Instagram #tinewessel eller på Facebook-siden the Needle has a point

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.