Stof er et vidt begreb. Der findes mange forskellige typer, de fås i forskellige tykkelser, teksturer, størrelser og mønstre og ikke mindst materialer. Men hvorfor er det lige, at man vælger at arbejde med et materiale som lige præcis kashmir.

Når tørklæderne fra CSHMR udelukkende laves i kashmir uld så skyldes det min voksende kærlighed for materialet. For det første gør ulden fra de Nepalesiske bjerggeder stoffet langt blødere og finere end konventionel fåreuld. For det andet er det fordi materialet er stærkere og mere holdbart end eksempelvis merinould eller alpaca uld.

Jeg kan godt lidt tanken om, at have et tørklæde i flere år. Som med mange andre naturmaterialer bliver kashmiruldet faktisk bare blødere som tiden går. Og så synes jeg efterhånden, at det er lidt synd, at vi alle har over 30 tørklæder til at ligge i vores skab. Klart jeg er naturskader, når jeg har drevet e-scarf.dk og nu startet CSHMR, men alligevel kan jeg gode lidt tanken om få, men gode produkter. I år har jeg eksempelvis begrænset mig til kun at bruge et af kashmirtørklæderne – det er den tanker og indstilling, jeg gerne vil have ud til flere.

Når først du…

Når først du har gået med kashmir har jeg oplevet at det er svært at skifte til andre materialer. Halsen er et meget følsomt område af din krop, og har du først vænnet dig til at gå med et tørklæde i en lækker blød kvalitet er det svært at gå tilbage til andre stoffer igen. Det kan blive en meget dyr vane kune at skulle gå med tørklæder lavet i kashmirmaterialer om halsen :-).

Netop denne afhængighed og sans for kvalitet er en af grundende til, at jeg har valgt at arbejde med kashmir i produkterne. Kashmirulden er et dragende materiale og måske et af de (hvis ikke det) bedste naturprodukter vi har inden for tekstil. Derfor er det fedt at kunne udvikle og designe produkter, som jeg ved kommer til at holde i flere år og være så tæt på kroppen og give så meget glæde (og ikke mindst varme).

Skandinavisk design og Nepalesisk håndværk

At mikse skandinavisk design med et så lækkert og unikt materiale som kashmir har været en fed udfordring. Jeg startede ud med helt konventionelle pashminadesigns, men har nu bevæget mig ud i at arbejde med forskellige kvaliteter i stoffet, forskellige farver, forskellige former og forskellige tykkelser. Dette giver et vælg af muligheder, når jeg udvikler de individuelle tørklæder. Indtil videre har jeg valgt to kollektioner, der især til efteråret skal give varme til halse rundt omkring i København.

Blåt kashmir tørklæde

Tanken bag CSHMR er at blande det gode materiale og det gode håndarbejde fra Nepal med dansk stil og design. Den danske stil og designet kommer fra mine egne ideer til hvad der er fedt og hvad der ikke er. Jeg har i de første to kollektioner gået meget efter det helt simple og enkle, hvilket jeg synes passer godt sammen med, at det skal være nogle tørklæder, der kan holde i lang tid.

Måske jeg er miljøskadet fra tidligere at have drevet en webshop udelukkende med tørklæder, men jeg synes at tørklædet er et af de mest personlige accessories vi kan have. Folk ser og lægger altid mærke til tørklædet fordi det har en så vigtig placering og derfor har den også meget signalværdi. Derfor kan jeg godt lide ideen om at lave et bedre tørklæde end mange af de almindelige og ofte billige tørklæder, man kan købe snart på hvert gadehjørne – Et tørklæde lavet af det bedste materiale vi har og et tørklæde der holde i flere år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.