photo3photo2

photo1

For over tre år siden startede I tråd med verden som et integrationsprojekt under det daværende Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. Projektet blev afsluttet i februar 2012, og ud af projektet sprang foreningen I tråd med verden, som i dag har frivillige aktiviteter i både Rødovre, Ishøj og på Vesterbro.

I maj 2012 åbnede I tråd med verden sin egen butik i Saxogade 92 på Vesterbro, hvor medlemmernes arbejde kan ses, opleves og købes.

I alt er ca. 60 hånarbejdskyndige kvinder medlemmer hos I tråd med verden og frivilligt tilknyttet de tre forskellige designværksteder. Hver dag arbejdes der flittigt med at producere og udvikle nye designs.

 

Hos I tråd med verden udvikles nye smykkekollektioner frem til Copenhagen Fashion Week i henholdsvis februar og august. Kollektionerne tager udgangspunkt i medlemmernes kundskaber inden for håndarbejde, som indebærer hækling, broderi, strik og flet. Kombinationen af disse teknikker og et skandinavisk udtryk gør smykkerne helt unikke og gangbare på det danske og europæiske marked.

 

Udover I tråd med verdens egne kollektioner samarbejder de bl.a. med design-studerende fra KEA – Københavns Erhvervsakademi. De studerende skal bl.a. igennem et modul på KEA, hvor de i samspil med medlemmer fra I tråd med verden, udvikler designs, der skal indgå i en kollektion af accessories, som den studerende udvikler.

Desuden samarbejder I tråd med verden også med danske designere omkring udvikling af deres produkter, accessories samt detaljer til designerens kollektioner.

 

I tråd med verden sigter efter at skabe en socialøkonomisk designvirksomhed, der beskæftiger udsatte flygtninge- og indvandrerkvinder i Danmark. Desuden arbejder I tråd med verden for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked, der kan rumme mennesker, som er langt fra det ordinære arbejdsmarked.

 

Af Kristine Lodberg Madsen

Projektmedarbejder hosI tråd med verden

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.